Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Köttfärsgryta med spenat

Publicerat onsdag 26 oktober 2011 kl 23.59

Med Herman Rasmusson den 27/10-11

Recept av Elias Karroum

4 personer

Det är ett berg av spenat men man får tillsätta lite i taget.
1 kg bladspenat el 500 g fryst
400 g nötfärs (eller lammfärs)

olja till stekning

2 vitlöksklyftor, skalade och finrivna
salt och kryddpeppar
1 dl vatten

1⁄2 till 1 dl pressad citronsaft

Skölj spenaten och ta bort stjälkarna. Bryn färsen i olja i en stor järngryta tills den är gyllenbrun. Tillsätt vitlök, spenat och smaksätt med salt och peppar. Låt puttra tills spenaten sjunkit
ihop något. Tillsätt vatten samt citronsaft och koka ca 10 minuter. Servera med nykokt ris.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".