Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Päronpanna

Publicerat onsdag 26 oktober 2011 kl 23.59

Med Herman Rasmusson den 27/10-11

Du behöver:

4-6 st gärna svenska päron
50 g smör
2 msk råsocker
50 g pecannötter
1 tsk kanel


Pajtäcke:

2 dl mjöl
2 dl socker
1/2  vaniljstång, delad urgröpt
1 tsk bakpulver
2 st ägg
75 gram mandelmassa


Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Skala och kärna ut päronen.
Skär i små klyftor. Stek klyftorna med nötterna i smör med socker och kanel, tills de får en fin brun färg. Vispa ihop ingredienserna till täcket till en slät smet. Låt smeten stå att dra en stund.
Lägg päronfräsen i en ugnssäker stekpanna, häll över smeten så att den täcker päronen och baka i ugnen tills täcket blir gyllenbrunt. Servera päronpajen varm med vaniljglass eller vispad grädde.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".