Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Len pumpasoppa med kokosmjölk

Publicerat tisdag 1 november 2011 kl 09.29

Med Lisa Lemke den 3/11-11

Kokosmjölken ger en härlig touch på soppan men det går givetvis bra att ersätta den med grädde om man vill. Får du inte tag i garam masala kan du ta vanlig curry, mango curry, durban curry eller annan torr curryblandning. Tillsätt i så fall gärna lite nymalen kardemumma.

4 portioner
ca 30 minuter

1 msk smör
1 stor finhackad gul lök
2 finhackade vitlöksklyftor
1,5 msk garam masala (eller annan curry)
Saften från 2 msk färsk, grovriven ingefära
500 g pumpakött från ex Muscatpumpa
5 dl hönsbuljongbuljong
4 dl kokosmjölk
Salt och svartpeppar
Eventuellt pumpakärnor
Lite citronsaft

1. Skär pumpaköttet i små tärningar. Hetta upp en stor kastrull och smält smöret. Fräs lök, vitlök och garam masala i någon minut och tillsätt därefter pumpan. Fortsätt fräs i någon minut och slå sedan på buljong, pressad saft från den rivna ingefäran och kokosmjölk.
2. Sjud på mellanvärme i ca 20 minuter utan lock eller tills pumpan mjuknat. Rör om då och då under tiden. Mixa med stavmixer till en slät soppa.
3. Smaka av med salt, svartpeppar och lite citronsaft och ge soppan ett uppkok på svag värme innan servering. Servera med ett gott bröd och lite rostade pumpakärnor på toppen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".