Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Örtpanerad kycklingfilé med rostad aubergineröra

Publicerat onsdag 9 november 2011 kl 23.59

Med Richard Waje den 10/11-11

4 port

600 g kycklingfilé

Mis de pain:

4 skivor vitt bröd
½ kruka timjan
1 kruka persilja
2 vitlöksklyftor, skivade
1 tsk olivolja
salt
peppar

Skär bort kanterna från brödskivorna. Mixa bröd med timjan, persilja och vitlök. Smaka av med salt och nymalen peppar. Droppa i olivolja.
Salta och peppra kycklingfiléerna. Täck kycklingfiléerna med brödpanaden. Stek kycklingen till fin färg i olivolja. Kör färdigt kycklingen i ugnen, ca 180 grader, ca 20 minuter eller tills innertemperaturen är 72 grader.
Gör under tiden aubergineröran.

Aubergineröra:

150 g gul lök, hackad
250 g aubergine, tärnad
200 g paprika, tärnad
150 g champinjoner, neddelade
rikligt med olivolja
3 vitlöksklyftor, hackade
1 färsk chili, skivad
¼ kruka timjan
2 tsk tomatpuré
3 dl vatten
salt
svartpeppar

Värm upp en stor rostfri sauteuse eller kastrull. Fräs lök, aubergine, paprika och champinjoner i olivolja tills det är ordentligt brynt. Lägg i chili, vitlök och timjan och fräs ytterligare en stund. Lägg i tomatpuré och låt bryna ett par minuter. Häll på vatten och låt koka ihop till en lagom simmig röra. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".