Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Kycklinggryta med vitt vin och makaroner

Publicerat onsdag 9 november 2011 kl 23.59

Med Richard Waje 10/11-11

4 port

4 kycklingklubbor
8 kycklingvingar
(4 kycklinghalsar)
matolja
2 morötter, fint skivade
2 gula lökar, fint skivade
100 g rotselleri, tärnat
3 vitlöksklyftor, skivade
3 msk olivolja
1 krm timjan
1 krm rosmarin
4 lagerblad
2 msk hackad persilja
2 dl vitt vin
vatten
200 g makaroner av fin kvalitet
salt
peppar

Dela kycklingklubbor och vingar i leden. Snitta de tjocka bitarna in till benet. Bryn i matolja i en panna tills de är gyllenbruna. Ta sedan en stor kastrull och fräs grönsakerna i olivolja tills de också är gyllenbruna. Lägg i torkade eller färska kryddörter och låt fräsa med en stund. Häll på vinet och lägg i kycklingen. Häll på vatten så det nästan täcker. Låt sjuda under lock ca 20 minuter. Lägg i makaroner och koka ytterligare 10–15 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".