Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Kycklinggryta med ingefära och chili

Publicerat onsdag 9 november 2011 kl 23.59

Med Richard Waje den 10/11-11

4 portioner

4 kycklinglår
4 kycklingvingar
salt
2 gula lökar, finhackade
4 vitlöksklyftor, skivade
2–3 färsk chili, skivade
4 cm färsk ingefära, strimlad
½ tsk torkad koriander
2–3 dl vatten
1 ½ dl vispgrädde

Dela kycklinglåren och vingarna i lederna. Snitta låren in till benet. Fräs kyckling i sitt eget fett i en teflonpanna tills skinnet blir krispigt. Salta. Lägg i lök, vitlök, chili, ingefära och torkad koriander. Fräs tills grönsakerna fått lite färg. Häll på vatten och låt koka under lock tills kycklingen är klar. Häll på grädden och låt koka in tills såsen är simmig och välsmakande. Smaka av med salt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".