Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Helkokt kyckling med currysås

Publicerat onsdag 9 november 2011 kl 23.59

Med Richard Waje den 10/11-11

4 port

vatten
salt
1 kyckling, ca 1,5 kg
1 morot, grovt skivad
1 lök, grovt skivad
10 vitpepparkorn
2 vitlöksklyftor
½ tsk timjan

Koka upp ca 3 liter vatten. Salta och lägg i grönsakerna och kycklingen. Låt koka försiktigt under lock i ca 45 minuter. Skär i lårets tjockaste del för att se om den är klar. Eller stick in en termometer, det ska vara 72 grader. Sila av och spara buljongen. Skär kycklingen i bitar och servera.

Currysås

2 små gula lökar, finhackade
1 morot, fint tärnad
½ äpple, fint tärnat
150 g rotselleri, fint tärnat
100 g palsternacka, fint tärnat
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 cm färsk ingefära, fint skuren
1 msk rapsolja eller smör
1 röd chili, hackad (om du vill ha en hetare sås)
2 tsk curry
5 dl kycklingbuljong från koket
2 tsk soja
maizena till redning
2 dl grädde
8 droppar sesamolja
salt

Fräs grönsakerna i rapsolja eller smör tills de är lätt brynta. Häll i curryn och fräs ytterligare ca 1 minut.  Häll på kycklingbuljongen och reducera ett par minuter på högsta värme. Smaka av med soja och red av med lite maizena utrört i kallt vatten. Droppa i sesamolja. Smaka av med salt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".