Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Slånbärslikör

Publicerat onsdag 29 september 2004 kl 13.27

I Meny vecka 40 2004

½ l slånbär
3 dl rent brännvin
2 dl sirap el. honung

Rensa och skölj slånbären. Stick hål på dem med en vass gaffel. Fyll bären på en flaska med rymlig hals och häll på brännvin så att det täcker. Sätt på lock och låt flaskan stå i rumstemperatur i ca 3 veckor. Sila ifrån bären och tillsätt sirap. Skaka om och häll upp på en ren flaska. Låt likören vila minst ett halvår, men gärna längre.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".