Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Karin Franssons Potatis- och rotsaksbiffar med gräslökskesella

Publicerat torsdag 14 oktober 2004 kl 14.21

I Meny vecka 42

2 msk smör
1 citron
200 g rotselleri
600 g potatis (fastkokande)
300 g morötter
200 g palsternackor
1 gul lök
1-2 msk grovkornig senap
1 helt ägg+1 äggula
1 msk maizenamjöl
1-2 msk hackad persilja
salt och peppar

Skala rotsakerna och potatisen, riv 1/3 del på den fina sidan av rivjärnet och resten på den grövre. Skala och finhacka löken. Smält smöret. Riv av skalet på citronen och pressa ut saften och rör ihop med smöret, ägget+äggulan, senap och maizenamjölet. B landa ihop med rotsaksraspet som ev. behöver kramas ur lite och den hackade löken. Krydda med salt och peppar samt hackad persilja. Värm lite smör och olja i en panna och klicka ut lite av smeten som raggmunkar, stek dem gyllene i ca 3-5 minuter på varje sida. Servera med gräslökskesella och en god bladsallad. Här passar det bra med bacon eller stekt fläsk till.

Gräslökskesella:

1 burk mager kesella
1 dl vispgräde
2 msk citronsaft
2 buntar gräslök (finskuren)
salt och peppar

Vispa grädden och blanda med resten av ingredienserna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".