Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Karin Franssons Höstgrönsaker i kokosmjölk

Publicerat torsdag 14 oktober 2004 kl 14.22

I Meny vecka 42 2004

300 g pumpakött (skalad)
200 g blomkål
200 g persiljerötter
1 purjolök
1 gul och 1 grön paprika (urkärnad)
1 msk färsk riven ingefära
1 msk currypasta eller pulver
2 msk olja
2 dl grönsaksbuljong
1 burk kokosgrädde eller mjölk
1 msk kycklingbuljong med Thaismaker
2 msk sweet chilisås
salt

Skär pumpan och paprikan i ca 1½ x1½ cm stora tärningar. Skala persiljerötterna och tärna även de i lika stora tärningar. Plocka blomkålen i buketter. Skölj och skär purjolöken i 1 cm stora skivor. Värm lite olja i en rymlig gryta och fräs grönsakerna däri, tills de börjar få färg.

Tillsätt currypasta eller pulver och fräs med en liten stund. Häll på kokosmjölken och buljongen, låt det hela puttra i ca 10-15 minuter på svag värme. Smaka av med Thaibuljongen, ev. lite salt och rivet limeskal. Rosta gärna lite pumpafrö eller cashewnötter och strö över den färdiga grytan, även en nypa malen eller stött kardemumma passar bra här. Servera med jasminris eller nudlar. Vill man, så kan man servera Kycklingspett eller lax här till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".