Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Zucchini i polentakappa med mustig tomatröra

Publicerat torsdag 14 oktober 2004 kl 14.23

I Meny vecka 42 2004

1 medelstor zucchini
100 g vetemjöl
½ dl ploentagryn
1 ägg
1¾ dl mjölk
salt och peppar
2 msk hackade färska örter

Blanda mjöl, salt, peppar, örter och polenta i en skål. Blanda ägg och mjölk och tillsätt lite i taget till ploentablandningen. Blanda ihop till en smet, men vispa inte allt för mycket. Skär zucchinin i ½ cm tjocka skivor och doppa de i smeten, se till att de blir täckta runt om. Stek dem i rikligt med olja i ca 2 minuter på varje sida. Låt rinna av på hushållspapper. Servera med en god tomatsås eller stekt svamp.

Provensalsk tomatröra:

1 stor gul lök
6 skållade tomater
2 msk olivolja
2-3 rivna vitlöksklyftor
salt och peppar
lite socker
1 krm timjan
1 kruka basilika
1-2 msk soltorkad tomatpasta (Heinz)

Skala och hacka löken, tärna de skållade tomaterna. Fräs löken i olivolja tills de börjar bli glasiga. Tillsätt vitlöken och tomaterna, timjan, salt, peppar och lite socker. Låt småkoka, tills lite av vätskan har ångat bort.

Rör ner tomatpastan, hackad basilika och en klick smör. Koka upp och dra av.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".