Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Karin Franssons Rotsaker a’ la Barigoule

Publicerat torsdag 14 oktober 2004 kl 14.24

I Meny vecka 42 2004

2 morötter
2 palsternackor
2 majrovor eller kålrabbi
6 steklökar
4 vitlöksklyftor (skalade)
2 fänkål i klyftor
8 körsbärstomater
2 lagerblad
några kvistar timjan
3 dl vittvin
1-2 msk vittvinsvinäger
½ dl vatten
½-1 dl olivolja
salt och en nypa socker
3 msk hackade örter som persilja, basilika, dragon

Skala och skiva morötterna och palsternackorna i ca 1½ cm tjocka skivor. Skala och klyfta majrovorna, putsa och klyfta fänkålen, skala steklökarna. Fräs grönsakerna i olivolja, tillsätt vitlöksklyftorna, timjanskvistarna samt lagerbladen. Häll på vin, vinäger och vatten, salta, sockra och bräsera grönsakerna i ca 10 minuter. Tillsätt de delade körsbärstomaterna och låt det puttra ca 1-2 minuterna till. Smaka av med de hackade örterna och ev. en skvätt riktig god olivolja. Hyvla gärna lite ost över. Servera varmt eller kallt till en grillad Haloumiost eller till lamm- eller fläskkött.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".