Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Karin Franssons Rotsakskalops med brynt svamp

Publicerat torsdag 14 oktober 2004 kl 14.25

I Meny vecka 42 2004

2 gula lökar
300 g potatis (fastkokande)
2 morötter
½ liten rotselleri
½ liten kålrot
10 kryddpepparkorn
2 lagerblad
5 dl kraftig grönsaksbuljong
1-2 msk vetemjöl
1 liter blandsvamp
smör att steka i
persilja och ev. lite libbsticka

Skala löken och rotsakerna och potatisen, skär dem i ca 2x2 cm stora bitar. Bryn bitarna runt om i smör, låt det bli en fin färg. Salta och damma över lite vetemjöl, fräs lite till. Häll på buljongen och strö i krossad kryddpeppar, lagerblad och gärna 1 kvist libbsticka. Låt grytan småkoka i ca 15 -20 minuter. Smaka av med lite rödbetsspad och mera stött kryddpeppar. Bryn Svampen och rör ner till grytan. Strö över hackad persilja. Servera grytan med inlagda rödbetor och ett gott grovt bröd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".