Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Kycklinggryta med senap och dragon

Publicerat torsdag 4 november 2004 kl 11.27

Karin Franssons recept i Meny vecka 45 2004

800 g benritt  kycklingkött utan skinn, gärna från låret
ca 1 dl vetemjöl
16 små steklökar
150 g små fasta champinjoner
1-2 tsk torkad dragon (eller gärna färsk eller i vinäger om det finns)
2 dl vittvin
3 dl hönsbuljong
1 dl Dijonsenap
1½ dl grädde
salt och peppar 

Skär köttet i lite grövre tärningar. Häll vetemjölet i en plastpåse, lägg ner köttärningarna och skaka runt, skaka av överflödigt mjöl. Skala de små lökarna, och bryn dem runt om i lite smör. Lyft upp dem och flytta över till en rymlig gryta. Häll på vinet och buljongen och låt de småputtra lite i förväg i ca 8-10 minuter. Bryn under tiden kycklingköttet väl runt om, salta och peppra, tillsätt de borstade och putsade champinjonerna och bryn även dem. Flyttar över till lökarna, strö i dragon och låt puttra i ca 15 minuter. Dra av, rör ner senapen och grädden, koka upp igen och smaka av. Servera grytan med pasta och gärna finskuren gräslök eller persilja.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".