Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Kryddig, fruktig fläskgryta

Publicerat torsdag 4 november 2004 kl 11.28

Karin Franssons recept i Meny vecka 45 2004

800 g benfritt, tärnad fläskkött (gärna karré)
2 gula lökar (strimlade)
6 dl köttbuljong
1 dl vetemjöl
2 tsk färsk riven ingefära
1 dl fruktchutney, typ mango el. annan frukt
salt och peppar
rivet skal från 1 citron eller lime 

Kryddblandning:
1 msk mald koriander
1 tsk gurkmeja
1 tsk malen kummin el. spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 tsk currypulver  

Blanda mjölet med kryddblandningen i en skål. Lägg ner köttärningarna och vänd runt tills köttet är täckt med blandningen. Värm lite matfett i en panna och fräs först lökstrimlorna däri, tillsätt ingefäran och rör om och flytta till en rymlig gryta. Tillsätt lite mera matfett i pannan och bryn köttet väl runt om, salta och peppra och flytta över till lökfräset. Häll på buljongen samt fruktchutneyn. Lägg på locket på glänt och låt småputtra i ca 30-40 minuter, eller tills köttet känns mört, ev. behöver man tillföra lite mera buljong under tillagningens gång. Smaka av och rör ner citronskal. Till den här grytan passar broccoli, stekta äpplen, mandelris, pressad potatis eller bulgur. Gott är också att toppa med en klick svalkande yoghurt, smaksatt med lite vitlök och kardemumma.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".