Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Indisk morotssås till valfri glass

Publicerat torsdag 19 april 2012 kl 01.00
Glass med morotssås. Foto: Food In Action.

   
Det här enkla men otroligt goda dessertsåsen har sina rötter ifrån det indiska köket. Receptet kommer från basisten Magnus Marcks då han gästkockade en kväll på Brunkullans Krog, på den tiden Fia Gulliksson var köksmästare och drev krogen tillsammans med sin mamma Anita och bror Fredrik.

Indisk morotssås:
4-5 stycken morot
2 msk smör
3 dl grädde
5-6 dl gammeldags mjölk
6 kardemummakapslar (eller 15-20 hela kardemummafrön)
2-3 dl rårörssocker

Skala och riv morötterna fint. Smält smör i en tjockbottnat kastrull.
Fräs morötter i cirka 1 minut i smöret utan att de får färg. Tillsätt grädde och mjölk, kardemumma och socker. Låt allt koka i cirka 1-1,5 timme. Späd eventuellt såsen med mjölk under kokningen. Servera såsen varm till valfri glass.

  
Karsten Thurfjells dryckestips

2928 St Stephan's CrownTokaji Aszú 3 Puttonyos 2008, Ungern 50 cl 114:-

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".