Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Renkalvbräss på apelsinglaserad majrova

Publicerat torsdag 26 april 2012 kl 01.00

  
Renkalvsbräss
Vetemjöl
Smör
Vitlöksklyftor
Timjan

Blanchera brässen, dvs koka upp snabbt, och kyl ner med kallt vatten. Plocka bort hinnorna.
Vänd i vetemjöl och stek i smör med krossad vitlök och färsk timjan på hög värme.

 

Apelsinglaserad majrova
Majrova
Smör
Lite socker
1 del Vitt vin
1 del Juice från en apelsin

Skär majrovan i 1 cm tjocka skivor, stansa ut ”puckar” med ett kakmått eller stansring. Bryn rovan i smör och strö på socker på varje steksida tills rovan får fin färg. Tillsätt vin och apelsinsaft. Låt koka ihop tills nästan allt vatten kokats bort.

Lägg brässen på en rovapuck och garnera med valfria finhackade örter.

#text=5077027#

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".