Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Pocherade vaktelägg med blomkålskrassepuré

Publicerat torsdag 26 april 2012 kl 01.00
Perfekt pocherade vaktelägg på smaksked. Foto: Food In Action.

  
Pocherade Vaktelägg
Vaktelägg
Ättika
Salt

Knäck försiktigt ned äggen i en liten skål med ättika. Koka upp vatten och vispa kraftigt medsols vattnet till en rejäl virvel. Häll försiktigt i ägget direkt ner i virveln och fortsätt att röra runt medsols i cirka 30 sekunder. Ta upp ägger och kyl av omedelbart i
iskallt vatten.

Blomkålskrassepuré
Blomkål
Salt
Grädde
Krasse
Salt
Peppar

Koka blomkålsbuketter i lätt saltat vatten tills de mjuknar. Häll bort vattnet, tillsätt grädde och låtgrädde koka ihop med blomkålen. Mixa i mixerkruka eller med mixerstav tillsammans med krassen tills den har fått en fin slät konsistens. Salta och peppra efter smak.

Servera vakteläggen och purén i en smaksked tillsammans med en bit tunt surdegsknäcke.

#text=5077027#

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".