Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Miniburgare och Björncarpaccio ”Surf & Turf” med råmarinerade lila morötter

Publicerat torsdag 26 april 2012 kl 01.00
Miniburgare och björncarpaccio. Foto: Food In Action.

   
Björncarpaccio
Varmrökt björninnanlår (eller annat rökt vilt)
Krasse
Kalixlöjrom

Palsternackspuré
Palsternacka
Salt
Grädde
Salt
Peppar

Koka palsternacka i lätt saltat vatten tills de mjuknar. Häll bort vattnet, tillsätt grädde och låtgrädde koka ihop med blomkålen. Mixa i mixerkruka eller med mixerstav tillsammans den har fått en fin slät konsistens. Salta och peppra efter smak.

Råmarinerade lila morötter
Lila morötter
1 del kallpressad rybsolja eller annan god kallpressad olja
1 del vitvinsvinäger
Salt och peppar

  
Miniburgare

Skivad souvas filé i toppen och på botten som ”hamburgerbröd”. Vi la skivade grönsaker och lite puré emellan. Använd din fantasi.

#text=5077027#

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".