Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Bonus: Camillas filosofiska drömrecept

Publicerat torsdag 3 maj 2012 kl 01.00
Hjortrondrömmar. Foto: www.fotograftina.se / Sandra Pettersson.

  
Tänk noga till
. Samla ihop livets viktigaste ingredienser och placera dem framför dig så att du ser dem tydligt. Börja med nyfikenhet, ett par rejäla mått. Snåla inte!

Under tiden som du finfördelar skrattet till fnitter och småleenden kan du smälta mod och varsamt hälla det i en tanke.

Ta en nypa galenskap, om du har en kraftig sort. Smaka av allt eftersom du blandar i lite allvar och förstånd. (Du kan hoppa över förståndet om du vill...)

Ta rikligt med kärlek. Du behöver inte vara orolig att du tar för mycket, men se till att du inte bränner dig. Ströa över äkthet och smaka på livet. Känner du ödmjukhet på tungan och kan du känna doften av lycka, ja då har du närt din dröm väl.

Njut av dina drömmar!


   
Hjortrondrömmar

cirka 100 stycken
Receptet kommer ifrån Berit Henriksson från

150 gram smör
150 g smör
4,5 dl strösocker
1,5 dl kronolja eller rapsolja
1-2 msk vaniljsocker
1 tsk hjorthornssalt
6 dl vetemjöl
150 gram hjortron

Sätt ugnen på 150°C. Rör rumsvarmt smör och socker poröst.
Tillsätt oljan och rör smeten pösig. Blanda de torra ingredienserna och rör ihop med smeten, blanda i hjortronen försiktigt. Rör inte smeten för mycket, då blir den seg.
Klicka ut på bakplåtspapper och grädda i cirka 20 minuter utan att öppna ugnsluckan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".