Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Hemlagad häggblomsglass

Publicerat torsdag 17 maj 2012 kl 01.00
Hemlagad häggblomsglass. Foto: Asmund Hanslien.

  
1/2 l mjölk
1/2 liter gräddde
180 g socker
12 äggulor
15-20 klasar med häggblommor

  
Koka upp socker, mjölk och grädde i en kastrull och låt svalna lite.

Lägg 12 äggulor i en skål, slå över den svalnade gräddmjölken över äggulorna under omrörning. Lägg tillbaks allt i kastrullen.

Sätt tillbaks kastrullen på svag värme och värm upp under konstant omrörning tills smeten tjocknar men låt den inte koka.

Dra kastrullen från plattan och tillsätt 15 eller 20 klasar med häggblommor och låt de ligga i 10 -15 minuter. Sila och kör sedan smeten i en glassmaskin.

Har du inte glassmaskin så kan du servera såsen som en god häggblomssås till en god smulpaj.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".