Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Lammlarb

Publicerat torsdag 23 augusti 2012 kl 09.42

En lätt rätt i det kinesiska köket med mycket stuns och djup. Lättare än spagetti och köttfärssås lovar Emma.

Beräknat för för personer

400 g lammfärs, gärna mager
2 king solo vitlök, finhackad
1 röd och 1 grön chilifrukt, strimlad
2 lökar, strimlad
0,5 dl limejuice
0,5 dl fisksås
0,5 dl socker
2 msk rostat, finmalet ris (finns på asiatiska butiker, går att utesluta)
1 knippe koriander
1 knippe mynta

Tillaga lämmfärsen i en kastrull med lite vatten i botten. Rör i lök, vitlök, chili och rostat ris och tillaga någon minut till. Blanda limejiuce, socker och fisksås. Häll såsen över köttet och smaka av. Ställ av från värmen. Strö över de färska örterna.

Servera med glasnudlar, risnudlar eller bara isbergssallad och färska grönsaker som gurka, kål och tomat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".