Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Jämtländska Meny med Fia Gulliksson har nypremiär med trendforskare som gästkock

Publicerat tisdag 8 januari 2013 kl 09.18
Meny i P1 med Fia Gulliksson Ingela Stenson, en av matsveriges mäktigaste personer. Foto: Fia Gulliksson

Mitt i vintern är det nypremiär för Meny i P1 som i vår för andra säsongen kommer att sändas från Östersund.

Först ut som gästkock är trendforskaren Ingela Stenson som utsetts till en av matsveriges mäktigaste personer av tidningen Restaurangvärlden. Fia och Ingela steker pilgrimsmusslor, lagar gnocchi och smörstekt fjällsik direkt från Storsjön. Till efterrätt blir det svartvinbärsparfait. Det kommer också att handla om det som av många har spåtts att bli nästa stora trend efter surdegsbak och hemgjord korv, nämligen mjölksyrade grönsaker.

En av de trender som tas upp i programmet är att 2013 spås bli året när grönsakerna verkligen gör sitt intåg på krogarnas tallrikar och om hemodlingstrenden som väntas explodera både när det gäller krogar som odlar sin sallad på taken och hemmakockar som odlar i trädgårdar och på balkongen. Fia Gulliksson möter också deltagare och jury för Årets Mästerkock i TV4.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".