Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Jerk-blandning

Publicerat torsdag 3 februari 2005 kl 14.46

I Västindien med Karin Fransson. Meny vecka 5 2005.

2 gröna chilifrukter (urkärnade o. hackade)
4 salladslökar eller ½ purjolök (skivad)
1 msk ingefära, riven
4 vitlöksklyftor (hackade)
1 tsk, kryddpeppar (malen)
1 tsk svartpeppar (malen)
½ tsk malen kanel
½ tsk muskotnöt (malen)
½ tsk nejlikor (malda)
½ tsk cayennepeppar
1 msk farinsocker
1 limefrukt (saft och rivet skal)
1 tsk apelsinskal (rivet)
1 msk rödvinsvinäger
2 msk hackad färsk timjan (el 1 tsk torkad)
1-2 tsk salt
3 msk olivolja

Lägg alla ingredienser i matberedare och kör till en pasta. Detta är en typisk karibisk kryddblandning och den använder man till att marinera både fläskkött, kyckling och även grönsaker och fisk med. Rör ut lite av pastan i olja och marinera med det eller pensla köttet under tillagningen med pastan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".