Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Karibisk curry-kokossås

Publicerat torsdag 3 februari 2005 kl 14.50

I Västindien med Karin Fransson. Meny vecka 5 2005.

1 vitlöksklyfta (finhackad)
2 schalottenlökar
1 tsk färsk riven ingefära
1-2 tsk currypulver (mild)
½ tsk gurkmeja
2 tomater (skalade och hackade)
2 dl osötad kokosmjölk
smör
1 tsk mangochutney 

Skala och hacka lökarna och fräs dem tillsammans med vitlök, ingefära, curry och gurkmeja i lite smör tills de börjar få lite färg. Tillsätt tomathacket och kokosmjölken, låt det småkoka tills det börjar tjockna lite och blir simmigt. Smaka av med salt och ev. lite mangochutney. Pensla såsen på en fiskfilé eller kyckling och gratinera med den eller låt fisken småputtra i såsen. Såsen är även god kall på en buffé. Kokospanerade mango- eller ananassnitslar med lime- och myntayoghurt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".