Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Jössar

Publicerat tisdag 8 februari 2005 kl 11.57

I Meny vecka 6 2005

ca 20-25

6¾ vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 ägg
1 dl (drygt) strösocker
50 g margarin rumstemperatur (ej smält)
2 dl mjölk (knappt), en slatt grädde i mjölken är inte fel
ev. pärlsocker till garnering

Blanda alla torra ingredienser i en skål. Nyp margarinet till en grynig massa. Vispa samman mjölk och ägg och tillsätt det i mjölblandningen. Överarbeta inte. Klicka smeten på bakplåtspapper eller i pappersformar. Degen blir som sconesdeg i konsistensen. Strö ev. över pärlsocker och grädda genast ca 10 minuter i 250º. Variera jössarna genom att smaksätta med endera lite bittermandel, rivet citronskal, vanilj eller kardemumma.   

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".