Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Annas enbärste med kanderad kvanne

Publicerat tisdag 4 juni 2013 kl 19.50
Enbärste. Foto: Fia Gulliksson/Sveriges Radio.

vatten
enbär
honung

Koka upp 1 liter vatten och dra sedan ner värmen så att vattnet sjuder.
Lägg i två nävar enbärsristoppar och låt det dra i ca 15 min. (Det får inte kokas med enriset).
Sila bort enriset och söta med honung.
Serveras varmt eller kallt.

 

Kanderad kvanne
Skörda kvannestjälkar innan midsommar som du skär i små bitar.

Sockerlag 
1 dl socker 
2 dl vatten

Kokas ihop sockerlag.
Lägg i kvannen och låt den koka med tills de mjuknat
Lägg upp på bakplåtspapper och låt dem torka. Det går bra att torka dem i ugn på svag värme (ca 60 grader) men de blir då lite hårdare.
Kan förvaras i burk länge.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".