Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Blodpannkaka med rökt renfeta och rårörda lingon

Publicerat tisdag 4 juni 2013 kl 19.59
Blodpannkaka med rökt renfeta och rårörda lingon. Foto: Fia Gulliksson/Sveriges Radio.

2 ägg
4 dl blod
2 dl mjölk
2,5 dl vetemjöl
1 tsk salt
Smör att steka pannkakorna i.

Vispa ihop alla ingredienser och låt smeten stå svalt att svälla i minst 30 minuter innan stekning. (Gärna över natten i kylskåp.)
Stek pannkakorna i smör.
Serveras med stekt rökt renfett alternativt rökt sidfläsk och rårörda lingon.

 

Rårörda lingon

5 dl frysta lingon
2 dl strösocker

Rörs ihop så att sockret smälter. Ätes direkt eller förvaras i kyl.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".