Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Grillad renbog med bakad potatis, ogrässallad och hjortron

Publicerat tisdag 4 juni 2013 kl 20.13
Grillad renbog med bakad potatis, ogrässallad, hjortron och fjällörtsröra. Foto: Fia Gulliksson/Sveriges Radio.

renbog
salt
peppar
olja
potatis
hjortron till servering

Gnid in renbogen med olja, salt och peppar.
Kör på grillen på relativt låg värme tills köttet fått fin färg.
Låt bogen vila en stund i folie innan den skärs upp.

Stick små hål i potatisen och förbaka den i mikrovågsugn i cirka 3 min.
Linda in i aliminiumfolie och lägg på glöden i cirka 15 minuter innan servering.

Förslag på ogräs som går fint att använda i sallad:
Nässlor, kirskål, späda maskrosblad, vild körvel, harsyra, ängssyra, kvanneblad.

Dressing:
Olivolja, pressad citron, örtsalt och peppar



Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".