Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Rabarberkvannekräm med gräddmjölk

Publicerat tisdag 4 juni 2013 kl 20.20
Rabarberkvannekräm med gräddmjölk. Foto: Fia Gulliksson/Sveriges Radio.

500 gram rabarberstjälkar
30-50 gram kvannestjälkar
2 dl strösocker
4 dl vatten
2 msk potatismjöl

Till serveringen; Standardmjölk blandad med ovispad grädde.

Skala rabarbern om stjälkarna är grova.
Skär rabarber och kvannestjälkar i mindre bitar, cirka 1-2 cm.
Koka upp vatten och socker i en kastrull.
Lägg i rabarbern och kvannen och låt koka 4-5 min.
Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten.
Rör ner redningen i en fin stråle i kastrullen.
Låt krämen bara koka upp, ta av spisen och låt svalna.
Servera gärna krämen ljummen med gräddmjölken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".