Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Aioli

Publicerat torsdag 10 februari 2005 kl 12.59

I Meny vecka 6 2005

4 port

2-4 vitlöksklyftor, pressade
2 äggulor
1 dl majsolja
1 dl olivolja
2 tsk vitvinsvinäger
½ tsk salt
1 krm svartpeppar 

Det här är en vitlöksmajonnäs med provensalska förtecken. Fisk- och skaldjurssoppor får den lilla extra franska touchen av en klick aioli. Den är underbart god till kokta grönsaker – inte minst till vårens primörer – men också till rostade grönsaker eller rotsaker eller till grillat kött och stekt lamm. Lägg vitlök och gulor i en bunke och rör eller vispa i oljan, först droppvis, sedan i en fin stråle så att aiolin blir tjock som en majonnäs. Smaka av med vinäger, salt och peppar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".