Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Recept: Crème på soltorkade tomater och getost

Publicerat måndag 24 juni 2013 kl 15.39

Magnus Engstrands recept sänt i Meny med Annica Triberg i P1 27 juni 2013

Busenkel att göra och god inte bara till lammet, utan även på en bit rostat bröd eller som dip till grönsaker i stavar. Vill du ha mer sting av getost, öka mängden till det dubbla.

Till 4-6 personer:

6-8 soltorkade tomater, torra
4 dl turkisk yoghurt
ca 50 g getost
1 vitlöksklyfta, finhackad
salt, peppar
ev. en kvist repade timjanblad

Blanchera tomaterna hastigt, cirka tre minuter i en bottenskyla vatten. Låt dem rinna av.

Mixa tomaterna med övriga ingredienser med en mixerstav. Smaka av med salt, peppar. Lite timjan till är också gott att mixa ner, om du vill. Ställ svalt tills den ska serveras.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".