Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Recept: Flamberade jordgubbar med grönpeppar och apelsin

Publicerat måndag 24 juni 2013 kl 15.46
Flamberade jordguppar Foto: Niklas Skagerlind/Sveriges Radio

Magnus Engstrands recept i Meny med Annica Triberg i P1 27 juli 2013

Sommartid är jordgubbstid. Men ibland vill man kanske göra något mer av dem än att bara äta gubbarna naturella. Har du bra fart på grillen kan du med fördel flambera dem ute. Har du långt till affären, men ändå vill bjuda på glass till bären, gör en parfait! Se recept nedan.

Till 4-6 personer:
1 l jordgubbar
1 msk grönpeppar, avrunnen
2 msk smör
1 apelsin, skal och saft
3 msk socker
3 msk konjak

Snoppa och klyfta jordgubbarna. Hetta upp smöret i en stekpanna, strö över socker. Tillsätt hackad grönpeppar och apelsinskal.

Vänd ner jordgubbarna, hetta upp ordentligt. Slå på konjak och tänd på. Se till att du inte har fläkten på eller har för lågt i tak. Skaka runt, pannan tillsätt apelsinsaft. Servera direkt med glass eller parfait. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".