Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Recept: Annicas Café de Paris-smör

Publicerat torsdag 27 juni 2013 kl 13.48

I Meny med Annica Triberg i P1 4 juli 2013

Originalet kommer från 1930-talet och Genève där Mr Boubier på sin restaurang serverade en enda rätt: entrecôte med detta magiska smör. Hans recept är hemligt och omgivet med mycket hokus pokus, men efter lite klurande är detta ett smör som smakar så likt det kan.

Du behöver:
200 g smör, rumsvarmt
1 liten gul lök, ca ½ dl hackad
1 msk tomatpuré
1 msk dijonsenap
1 msk konjak
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 tsk worcestershiresås
1 krm curry
½ dl finhackad persilja
½ dl finhackad gräslök
1 msk franska örter, torkade
½ tak paprikapulver
1 krm cayennepeppar
1 tsk malen svartpeppar
½ tsk salt

Fräs löken mjuk i hälften av smöret, utan att det tar färg. Löken ska bara bli genomskinlig. Dra stekpannan åt sidan.

Blanda resterande ingredienser i en skål. Tillsätt löken i den smälta smöret och mixa allt slätt med mixerstav. Lägg smöret i en skål eller rulla ut de till länger i plastfilm. Ställ i kylen eller frysen att stelna.

Servera till nygrillat kött eller som tillbehör till allt från grillad fisk till grönsaker. Smöret är också gott till bröd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".