Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Recept: Grillade bananer

Publicerat torsdag 27 juni 2013 kl 14.41
Banan med mörk choklad och hasselnötter. Foto: Niklas Skagerlind/Sveriges Radio

Gästkock Emmy Torsund i Meny med Annica Triberg i P1 4 juli 2013

Ett minne från barndomens utflykter! Snitta bananer på längden, genom skalet. Fyll med choklad i bitar, mörk eller ljus, det väljer du själv. Hacka görna ner några nötter också och vill du, är bitar av mashmallows gott. Lägg bananerna i grillfolie, nyp ihop och ställ dem direkt på glöden i cirka en kvart, beroende på hur varm glöd du har. Är med sked direkt ur paketen, kanske med en kula glass på toppen.



 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".