Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Recept: Aioli

Publicerat torsdag 27 juni 2013 kl 14.44

Gästkock Emmy Torsund i Meny med Annica Triberg i P1 4 juli 2013

Se till att alla ingredienser är rumsvarma. Då skär sig inte såsen.

Du behöver:
2 tsk vitvinsvinäger
2 tsk dijonsenap
1-2 äggulor, beroende på storlek
2 vitlöksklyftor, pressade eller finhackade
2 dl neutral olja, t ex rapsolja
salt, peppar

Blanda vinäger, senap, äggula, vitlök och lite olja. Kör med stavmixer. Tillsätt sedan resterande olja lite i taget och mixa slätt. Smaka av med salt och peppar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".