Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Recept: Mojo Rojosås

Publicerat onsdag 10 juli 2013 kl 14.51

I Meny med Annica Triberg gästkock Johan Idermark i P1 11 juli 2013

Vill du inte ha såsen så stark, minska mängden chilipeppar.

Du behöver:
1 skiva vitt bröd (gärna surdegsbröd)
2 msk rödvinsvinäger
2 vitlöksklyftor
2 chilipeppar typ spansk peppar
1 1/2 röd paprika
1 äggula
spiskummin efter smak
1 dl olivolja

Blötlägg brödet i vinägern och riv eller pressa vitlöken. Dela och kärna ur chilin och paprika. Mixa brödet med paprikan, vitlöken och äggulan. Smaka av med spiskummin. Tillsätt därefter oljan i en tunn stråle som när man gör en majonnäs. Smaka av igen, kanske vill du ha mer spiskummin? Ställ gärna såsen att dra en stund innan den serveras till kycklingen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".