Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Karin Franssons örtskola: Mynta

Publicerat torsdag 11 juli 2013 kl 14.03
Karin Franssons örtskola del 4: Mynta
(4:26 min)

En ört som hon odlar i ett 20-tal olika versioner, bland andra chokladmynta, som doftar mintchoklad eller bananmynta som både doftar och smakar banan. Mynta stoppar Karin gärna ner i en kanna isvatten, så svalkande och gott.

Mynta är en underbar dessertört, Karin tipsar om att använda mynta i glass eller att koka upp den med grädde till desserter. Jordgubbar och färsk hackad mynta är också gott, kanske med lite citronmeliss till. Karin brukar även göra en sockerlag, sedan får mynta dra ett dygn i den. Sila av och använd i drinkar eller ringla den över en nybakad sockerkaka!

Odlar du mynta, plantera den i kruka, tipsar Karin, annars sprider den sig till hela trädgården.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".