Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Recept: Persikopaj med kokos- och mandeltäcke

Publicerat torsdag 11 juli 2013 kl 14.53
Persikopaj med kokos och mandeltäcke. Foto: Niklas Skagerlind/Sveriges RAdio

Receptet sänt i Meny med Annica Triberg 18 juli 2013

Kristina är sist ut i raden av damer. Annica Triberg bjuder henne på busenkla små formar, där persikorna kan varieras med till exempel urkärnade körsbär, plommon eller hallon. Till hösten passar även äpple gott till. Till 4 formar.

Du behöver:
2-3 persikor
1 ägg
½ dl socker
2 msk crème fraiche
½ dl mandelmjöl
½ dl riven kokos
smör till formarna

Till servering:
glass eller grädde efter smak

Värm ugnen till ca 175°.

Smörj fyra portionsformar lätt.

Skiva persikorna tunt och fördela i formarna.

Vispa ägg och socker lätt. Blanda ner crème fraiche, mandelmjöl och kokos. Fördela smeten över formarna och grädda i ugnen i cirka 15-20 minuter, tills täcker börjar få färg. Låt svalna en aning och servera med glass eller grädde.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".