Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Karin Franssons örtskola: Basilika

Publicerat fredag 12 juli 2013 kl 09.25
Karin Franssons örtskola del 6: Basilika
(4:19 min)

Vad vore tomaten utan basilika? Undrar Karin och säger att hon blir på så gott humör av att dofta på basilika. I hennes trädgård trängs röd basilika, kanelsmakande mexikansk, citron-, lime- anis-, thai- och buskbasilika.

Karin använde dessutom gärna basilika i desserter, tillsammans med lime och äpplen. Eller så gör hon marsipan med basilika. Basilika är lite knepig att odla. Den vill ha lätt, men näringsrik jord, vindskyddat läge, ordentligt med vatten och lite gödsel då och då. Den trivs i kruka och mår bäst om du inte plockar av blad för blad, utan hellre nyper av små kvistar. Passar bra att frysa, gärna mixad med lite olja, och ta fram till vintern.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".