Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Karin Franssons örtskola: Timjan

Publicerat fredag 12 juli 2013 kl 09.28
Karin Franssons örtskola del 7: Timjan
(4:32 min)

”Min mest använda ört”, säger Karin. ”utan timjan går ingenting i mitt kök”. Hon har den i alla fonder och buljonger, till exempel. Den passar bra till det mesta: oxkött, rödvinssåser, lök, lamm, fläskkött. Det finns många sorters timjan, till exempel kummintimjan, citrontimjan, gråtimjan och apelsintimjan. Timjan vill ha mycket sol, odlar den i kruka eller på friland i dränerad jord. Vattna den sparsamt. Det går att fröså den från egna plantor eller att ta sticklingar genom att dela den. Den är bra att torka på kvist, då kan du bara repa av bladen till vintern och smula ner i dina anrättningar.

Det finns många sorters timjan, till exempel kummintimjan, citrontimjan, gråtimjan och apelsintimjan. Timjan vill ha mycket sol, odlar den i kruka eller på friland i dränerad jord. Vattna den sparsamt. Det går att fröså den från egna plantor eller att ta sticklingar genom att dela den. Den är bra att torka på kvist, då kan du bara repa av bladen till vintern och smula ner i dina anrättningar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".