Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Recept: Älgörtsaft

Publicerat onsdag 24 juli 2013 kl 14.31

Samma recept som för flädersaft men med kanelstång

50 välsköljda blomklasar
2 skrivade citroner
1 kanlestång
60 g citronsyra
2 kg socker
2 l vatten
Koka upp vatten, socker och citronsyra och häll över blommorna, kanelen och citronerna. Låt stå svalt i 4 dagar inna du silar och tappar upp på flaskor. Saften får en blommig och frisk smak. Späder man den med mer iskallt vatten blir det en frisk måltidsdryck också.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".