Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Recept:Pico de gallo

Publicerat torsdag 14 november 2013 kl 10.00
Chili
Chili

Pico de gallo betyder tuppens näbb och det är så en perfekt pico ska smaka – som små chilistarka tuppbett på tungan.

4 personer

200 g körsbärstomater

1 silverlök

1/2 kruka koriander

1–2 färska chilis

2 msk pressad limejuice

1 tsk salt


Dela tomaterna och ta ut kärnorna. Hacka dem sedan tillsammans med lök, koriander och chili, ju mindre bitar desto bättre. Och gillar du inte koriander så använd det ändå. Det är dags att du slutar med sådana dumheter. Pressa över lime och salta. Smakkombinationen lime och salt är ju själva grunden i det mexikan-ska köket, det gäller att du får till den rätt. Det ska vara tillräckligt surt för att munnen ska börja vattnas men salt nog att balansera detta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".