Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Recept: Rödvinsbrässerad oxkind

Publicerat onsdag 8 januari 2014 kl 18.56
Rödvinsbrässerad oxkind. Foto: Fia Gulliksson/SR.

4 port

2 st oxkinder à 500g, putsade

1 liter rött vin

5 dl kalvfond

2 lagerblad

1 msk socker

4 kvistar timjan

2 gula lökar i skivor

1 vitlök skivad

20-24 st små skalade steklökar

2 kvistar timjan

25 g smör

salt och socker

maizenaredning

svartpeppar från kvarn

Lägg oxkinderna i en gryta tillsammans med rött vin, kalvfond, lagerblad, socker, timjan, lök och vitlök. Fyll på med vatten så att det täcker.

Koka oxkinderna mjuka i ca 4-5 timmar. Lyft upp kinderna och sila och reducera ned spadet till god smak. Red av med maizena och smaka av med salt, socker och lite nymalen svartpeppar.

Lägg steklökarna i foliepaket tillsammans med smör, timjan, salt och 2 tsk socker.

Vik ihop till ett paket och baka lökarna mjuka i foliepaketet 175 grader i ca 20-25 minuter.

Servera oxkinden med rostad eller stekt lök och kanske ett gott potatismos.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".