Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Gnudi med muskot och lök

Publicerat tisdag 28 oktober 2014 kl 09.36
Gnudi Foto: Tomas Tengby / SR

En mindre portion för 4 personer

600 g ricotta

2 gula lökar

100 g parmesan

¼ muskotnöt

salt

rapsolja

400 g durumvetemjöl

400 g mannagryn

Sås:

1,5 dl finhackad tomat

1,5 dl olivolja

2 msk färsk dragon

salt och peppar

Dag 1:

Hacka löken och stek på medelvärme i olja tills den är ordentligt tillagad och doftar sött. Riv parmesanen grovt och muskoten fint. Blanda med ricotta, lök och salt efter smak. Blanda durmvetemjöl, mannagryn och lite salt och lägg på en bricka. Rulla ricottasmeten till bollar eller spritsa ut till bollar och vänd bollarna i mjölet. Låt stå i kyl över natten. Täck inte över bollarna eftersom det är meningen att de ska torka ut något.

Dag 2:

Hacka dragon och blanda ihop alla ingredienser till såsen. Koka upp vatten med salt, olivolja och lite vinäger. Koka bollarna tills de börjar komma upp till ytan. Servera de varma bollarna med den kalla såsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".