Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Jalapenopicklade grönsaker

Publicerat tisdag 28 oktober 2014 kl 09.41
Jalapeñopicklade grönsaker Foto: Tomas Tengby / SR

En stor burk. Håller i kyl minst 1 månad.

50-100 g jalapenos (beroende på hur starkt man vill ha det)

½ blomkålshuvud

2 röda paprikor

Lag:

2 dl ljus soja (gärna kikkoman)

2 dl vatten

6 msk risvinäger

5 msk socker

1 ekologisk citron

Dela blomkålen i buketter. Skär paprikan i stora bitar. Hacka jalapenon i ½ cm tjocka ringar. Skär av skalet på citronen med en skalare så att man får med lite av det vita. Två skalbitar räcker. Koka upp alla ingredienser till lagen. Ha i jalapenon och koka upp igen. Tillsätt resten av grönsakerna och koka upp. Ställ sedan av från värmen och låt svalna.

Spara grönsakerna i sin lag i kylen så håller de garanterat längre än det tar att äta upp dem.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".