Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Spenat med torkad miso, friterad vitlök och pecorino

Publicerat tisdag 28 oktober 2014 kl 09.43
Spenat med torkad miso Foto: Tomas Tengby / SR

Tillbehör åt 4 personer

500 g färsk grov spenat

100 g miso

50 g pecorino

3 vitlökar

Olja till fritering

1 msk olivolja

1 tsk sherryvinäger

salt

Dag 1:

Bred ut mison tunt på ett bakplåtspapper på en plåt. Torka i ugnen på så låg värme som möjligt över natten.

Dag 2:

Bryt upp mison i smulor och torka en timme till. Rensa spenaten noga. Blanda olja, sherryvinäger och salt. Skiva vitlöken tunt och fritera tills de är gyllene. Låt svalna på papper. Hetta upp en panna med lite olja och vänd runt spenaten så att den bara nästan börjar tillagas. Dressa spenaten med sherryvinägern, lägg upp på tallrik och strö över miso, pecorino och friterad vitlök.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".