Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Det brinner i ett batterilager med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledare uppmanar alla som befinner sig i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Malmöhus.
(Publicerat idag kl 12.55)
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Kefta

Publicerat måndag 3 november 2014 kl 09.30
Kefta Foto: Tomas Tengby / SR

600 gram nötfärs

1 gul lök

2 klyftor vitlök

1 ägg

1 dl ströbröd

1 msk olivolja

Rapsolja + smör för stekning

Kryddor, 1 tsk av varje sort:

Malen ingefära

Svartpeppar

Spiskummin

Paprikapulver

Citronpeppar

1 msk olivolja

Rapsolja + smör för stekning

Gör så här:

Riv lök och pressa vitlök ner i färsen. Tillsätt ägg, ströbröd, olivolja och kryddor. Bland och låt färsblandningen vila i ungefär en halvtimma.

Forma runda halvstora bullar och stek i rapsolja och smör i cirka 10 minuter.

Alternativ: Istället för att steka köttbullarna, lägg i tomatsåsen (charmila) och låt koka i ca 15 minuter eller till köttbullarna är fasta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".