Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Marockansk sallad

Publicerat måndag 3 november 2014 kl 09.33
Marockansk sallad Foto: Tomas Tengby / SR

1 gurka

2-3 kvisttomater

1 lök (gul eller röd)

Rödvinsvinäger

Salt

Peppar

Olivolja

Citron

Valfria kryddor ex örtkrydda

Gör så här: Skala och gröp ur en gurka. Tärna till valfri storlek. Kärna ur ut tomaterna. Tärna i jämn storlek med gurkan. Hacka löken och lägg i blandningen. Tillsätt 1-2 msk rödvinsvinäger, ca ½ dl olivolja samt kryddor efter smak.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".