Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Senapspanerad sejrygg

Publicerat onsdag 3 december 2014 kl 13.33
Senapspanerad sejrygg Foto: Tomas Tengby / SR
Senapspanerad sejrygg Foto: Tomas Tengby / SR

4 st portionsbitar à 150-200 g av sejrygg eller fisk som är bra för säsongen

4 msk dijonsenap

4 msk ströbröd, gärna färskt

2 dl grädde

1 msk fond på flaska

salt pepper färsk d

dill

potatis

Sätt på potatisen, och stoppa stjälkarna av dillen i vattnet. Smöra ena sidan av fisken med Dijonsenap, salta och peppra. Strö sedan rikligt med ströbröd över senapen och klappa in det så att det fastnar. Hetta upp en stekpanna som inte är alltför stor (detta för att grädden ska komma upp en bit på fisken och koka den) till medelhög temperatur.

Stek den panerade sidan i matolja eller rapsolja. När paneringen har fått fin färg vänd fisken. Häll i grädden runt fisken, men inte på paneringen! Den ska vara krispig. Tillsätt fond i grädden. Låt allt småputtra tills fisken är färdig. Det tar mellan 3-10 minuter beroende på tjocklek. Smaka på såsen och krydda eventuellt med salt och peppar. Hacka dillen och strö den över precis innan servering. Häll av potatisen och servera.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".